Engleza
Romana
Prima pagina Cine suntem Ce facem Membri fondatori Experti Concept Cursuri

Parteneri

-www.umfcv.ro
Universitatea de Medicina si Farmacie Craiova, România
-www.umfiasi.ro
Universitatea de Medicina si Farmacie “Gr. T. Popa”, Iaşi, România
-www.medcon.ro
Facultatea de Medicina, Universitatea OVIDIUS, Constanta, Romania
-www.umfcluj.ro
Universitatea de Medicina si Farmacie “Iuliu Haţieganu”, Cluj, România
-www.univermed-cdgm.ro
Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila”, Bucureşti, România
-www.umftgm.ro
Universitatea de Medicina si Farmacie Târgu–Mureş, România
-www.umft.ro
Universitatea de Medicina si Farmacie “Victor Babeş”, Timişoara, România
-www.spitalulbabes.ro
Spitalul Clinic Boli Infecţioase şi Tropicale “Dr. Victor Babeş”, România
-www.pas.md
Centrul pentru Politici şi Analize în Sănătate, Chişinău, Republica Moldova
-www.eatg.org
European AIDS Treatment Group (EATG), Bruxel, Belgia
-hivromania.ro
Centrul Roman HIV / SIDA
-www.mateibals.ro
Institutul Național de Boli Infecțioase "Prof. Dr. Matei Balș"
-www.cnlas.ro
Comisia Nationala de Lupta Anti-SIDA
Eveniment


Lansarea oficială a Academiei Europene HIV/SIDA |  21 oct 2013

Sămbată 27 iunie 2009 la Bucureşti  a fost lansată Academia Europeană HIV/SIDA şi de Boli Infecţioase, un proiect îndrăzneţ care urmăreste să crească nivelul de pregătire al personalului medical şi social din România şi din alte ţări europene, pentru a face faţă numeroaselor provocări generate de aceste boli.

România a parcurs drumul de la frică şi necunoaştere la capacitatea de a controla şi stăpâni un fenomen atât de complex cum este epidemia HIV/SIDA. Avem personal foarte bine pregătit şi programe bine puse la punct. Această Academie ne va ajuta să continuăm programele cu succes dar să îi ajutăm şi pe alţii, la fel cum noi am primit la rândul nostru ajutor acum 20 de ani” a spus Ministrul Sănătaţii, Dr. Ion Bazac, la ceremonia de inaugurare a Academiei.

Academia, ca parte a Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Prof Dr. Matei Balş”, va oferi în România, pentru beneficiari români sau străini o varietate mare de programe de cursuri rezidenţiale sau la distanţă, având avantajul de a oferi acces la practica medicală directă, facilităţi, experţi şi proceduri de top.

Preşedintele Comitetului de organizare a Academiei, Prof. Dr. Adrian Streinu- Cercel, a ţinut să sublinieze că „Romania are nevoie în continuare de personal bine calificat pe care aceasta Academie îl va pregăti prin programele ei. Epidemia HIV/SIDA şi alte boli infecţioase vor fi cu noi pentru multă vreme. Această Academie va crea experţii de care avem nevoie ca să fim întodeauna cu un pas înaintea acestor epidemii şi să le oprim la timp şi eficient.”

La ceremonia de inaugurare a clădirii Centrale a Academiei, construită în incinta Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Prof Dr. Matei Balş”, au fost prezenţi peste 200 de experti români şi străini, reprezentând 15 ţări europene. La nivel naţional, Academia îşi propune să fie un instrument de referinţă pentru pregătirea post-universitară a diverselor categorii de personal medical şi social. La nivel internaţional, Academia va susţine o reţea de experţi din peste 15 ţări europene care vor lucra pentru a crea standarde şi ghiduri de bună practică şi pentru a se solidariza în susţinerea programelor adecvate pentru combaterea HIV/SIDA şi a altor boli infecţioase la nivelul Uniunii Europene. 
 
Academia beneficiază şi de o clădire modernă, special dedicată activităţilor de instruire, întâlnirilor şi evenimentelor ştiinţifice cu capacităţi moderne de pregătire si găzduire a cursanţilor.